Pozitív eredmények a Mediaworksnél

2016.04.06.
 
Adverticum Zrt.

A tervek felett teljesített a Mediaworks Hungary Zrt., amely több mint 16 milliárd forintos éves forgalmat ért el a múlt évben. 

„Az elmúlt évben átalakítottuk a cégcsoport irányítását, termékfejlesztéseket hajtottunk végre, költséggazdálkodási programot vezettünk be. Az árbevétel csaknem 5, és a nyereség a 10 százalékkal haladta meg 2015-ben a tervezettet, amely azt mutatja, hogy stabilan nyereségesen lehet üzemeltetni a vállalatcsoportot a nehéz lappiaci körülmények ellenére is.” – mondta el Rónai Balázs, a Mediaworks vezérigazgatója.

A kiadócsoport sikeréhez jelentősen hozzájárul, hogy a Mediaworks tulajdonában van Magyarország legnagyobb kapacitású, ideális földrajzi elhelyezkedésű (M0) és korszerű nyomdája. Itt állítják elő a saját kiadványok mellett a hazai országos napilapok túlnyomó többségét és számos kereskedelmi lapot is. Továbbá, jelentős értéket képvisel a regionális, saját kézben lévő terjesztési hálózat is.

A kiadón belül kiemelkedő teljesítményt nyújtott a regionális üzletág, amely a tervezettnél 11, a 2014-es évnél pedig 5 százalékkal több árbevételt realizált. 

Forrás: mmonline.hu